Resepi: ROTI MANIS
5:29 AM Edit This 0 Comments »
Bahan2:
500g  tepung roti
100g  gula kastor
20g    susu tepung
15g    yis
5g      bread improver
250g  air 
1 ct    garam
50g    mentega
1 biji  telur
Caranya:
Campurkan semua bahan kering kecuali garam, gaul sebati.
 Masukkan telur, mentega dan garam. 
Tuang air sedikit sedikit sehingga menjadi doh. 
Rehatkan sehingga kembang dua kali ganda.
Tumbuk adunan untuk keluarkan angin, uli semula dan rehatkan lagi. 
Ulang proses tadi.
Bulat-bulatkan adunan menjadi saiz kecil. 
Bentuk ikut suka. 
Atur atas loyang yang telah di lenser, jangan terlalu rapat.
Biarkan kembang, bakar pada suhu 200 darjah.
~ Selamat Mencuba
